top of page
IV Therapie.jpeg

IV Vitamine Therapie

Wat is IV-therapie? 

 

IV-therapie, ook bekend als intraveneuze therapie, is de toediening van voedingsstoffen en hydratatie rechtstreeks in de bloedbaan voor onmiddellijke opname en gebruik door het lichaam. IV-therapie is de snelste manier om voedingsstoffen door het hele lichaam af te leveren, omdat het het spijsverteringssysteem omzeilt en rechtstreeks in de organen terechtkomt, wat resulteert in een absorptiepercentage van 90-100% (in tegenstelling tot slechts 20-50% via orale weg).

 

Met een derde van de werknemers die angst, depressie of stress ervaart (volgens een PwC-enquête), is het geen toeval dat er een groeiende behoefte is aan preventieve en therapeutische IV-vitamineklinieken, die helpen het energieniveau te verhogen en het immuunsysteem te stimuleren.

Hoewel de media IV-therapie afschilderen als de nieuwste gezondheidsrage die populair is onder gestreste stedelijke professionals, atleten en Hollywood-beroemdheden, bestaat de praktijk al eeuwen.

 

Een korte geschiedenis van IV-therapie

 

IV-therapie is niets nieuws in de medische gemeenschap en het is ook geen gekke rage. Medische professionals probeerden in de jaren 1600 voor het eerst medicijnen in aderen te injecteren, maar vanwege slechte hygiëne werd de praktijk verlaten. Tijdens de Eerste Wereldoorlog werd IV-therapie een levensreddende behandeling, maar pas in de jaren zestig, toen dr. John Myers een wereldberoemde cocktail van vitamines en mineralen ontwikkelde, begon de intraveneuze vitaminetherapie die we nu kennen echt vorm te krijgen. 

Waarvoor worden IV-therapieën gebruikt?

 

IV-therapie wordt voor verschillende doeleinden gebruikt, waaronder:

- Herstel van atletische prestaties

- Immuniteit ondersteuning

- Verkoudheid en griepbestrijding

- Ontsteking

- Problemen met de spijsvertering

- Uitputting

Wie zou baat hebben bij IV-therapie?

 

Oorspronkelijk werden intraveneuze voedingsstoffen voornamelijk in ziekenhuizen gebruikt voor patiënten die uitgedroogd waren, een tekort aan voedingsstoffen hadden of niet in staat waren oraal medicijnen in te nemen. Tegenwoordig kunnen behoorlijk gezonde mensen hun welzijn en energieniveau verhogen met IV-vitaminetherapie.

 

De stress van het moderne leven kan uw immuunsysteem en algemeen welzijn verminderen: IV-therapie kan die broodnodige boost geven, waardoor het een realistische en praktische optie wordt. Hoewel stress alleen er niet voor zorgt dat we een verkoudheid of een griepvirus oplopen, verzwakt het zeker het vermogen van het immuunsysteem om op virussen te reageren, waardoor we kwetsbaarder worden voor infecties en ziektes. Dus als u uw immuniteit wilt versterken, verloren gegane vloeistoffen en elektrolyten wilt vervangen na een dronken avondje uit of het herstel van topsport wilt ondersteunen - IV-vitaminetherapie kan u helpen de voedingsstof niveaus van uw lichaam in hun optimale staat te brengen. 

Hoe verloopt een  IV-therapie?

 

Hoewel het proces van IV-therapie het plaatsen van een naald in de arm of elders op het lichaam inhoudt, wordt het lichte ongemak alleen gevoeld wanneer de huid voor het eerst wordt doorboord. Voorafgaand aan de behandeling wordt de medische voorgeschiedenis van elke patiënt geëvalueerd. Indien nodig wordt er een bloedtest afgenomen om er zeker van te zijn dat de juiste hoeveelheid voedingsstoffen in het lichaam wordt toegediend. Zodra het consult is voltooid, gaat u naar onze IV-therapieruimte en neemt u plaats in een comfortabele stoel om de behandeling te starten. De snelheid en hoeveelheid intraveneuze vloeistof die wordt toegediend, is afhankelijk van de medische toestand, het gewicht en de leeftijd van elke cliënt. Een gekwalificeerde arts of verpleegkundige zal dan de huid desinfecteren boven het injectiegebied, dat zich vaak op uw arm bevindt, een ader lokaliseren en een infuuskatheter inbrengen. Zodra de katheter op zijn plaats zit, duurt de procedure 45-60 minuten, afhankelijk van het type behandeling. Gedurende deze tijd hoef je alleen maar te ontspannen. 

Wat zijn de voordelen van IV-therapie?

 

Een van de belangrijkste voordelen van IV-therapie zijn snelle, effectievere resultaten zonder gastro-intestinale bijwerkingen, absorptieproblemen of verlies van kracht. Het proces zorgt ervoor dat de voedingsstoffen rechtstreeks in je bloedbaan terechtkomen, het spijsverteringssysteem omzeilt en je meer energie geeft, helderder denkt en geniet van een beter humeur. De voordelen zijn afhankelijk van de behandelde aandoening, het gebruikte protocol, de algehele gezondheid van de cliënt en het aantal behandelingen dat wordt uitgevoerd.

 

Enkele gerapporteerde voordelen zijn:

- Sterkere immuniteit (afweren van verkoudheid of griep)

- Verbeterde stemming

- Verhoogde sporthersteltijd

- Meer energie V

- erbeterde concentratie en mentale focus

- Meer rust en ontspanning

- Evenwichtige bloedsuikerspiegel

- Verbeterde slaappatronen

- Verbeterde jetlag

- Verminderde gevallen van migraine

- Verhoogde vruchtbaarheid en hormonale onbalans

- Verbeterde teint Verminderde tekenen van veroudering

 

Hoe lang duren de IV-therapie-effecten?

 

Doorgaans worden de effecten volledig merkbaar na 12 - 24 uur na infusie, hoewel veel mensen melden dat ze zich direct na de behandeling beter voelen. De effecten houden 8 dagen tot 3 weken aan, afhankelijk van de aandoening, cocktail en type IV-therapie.

Is IV-therapie veilig?

 

Tegenwoordig is de toediening van intraveneuze vloeistoffen via IV-infusie gebruikelijk en over het algemeen veilig, maar het is mogelijk om te veel van het goede te hebben, wat het risico op bijwerkingen kan vergroten. Als u een medische aandoening heeft, wordt het altijd aangeraden om uw arts te raadplegen voorafgaand aan de behandeling om complicaties te voorkomen. Ook vanwege het doorprikken van je huid is er een risico op infectie. Hoewel het risico op huid- of bloedinfectie onwaarschijnlijk is, is het belangrijk om alleen een gekwalificeerde medische professional te raadplegen die zorgt voor een veilige en gezonde vitamine-infusie. Bij OxyVitae krijgt elke patiënt vóór elke behandeling een grondige medische beoordeling.

 

Contact

 Adres :

 

Locatie 1 : Hogeweg 11A te 9320 Erembodegem; België

Locatie 2 : Dekkersveld 17 te 9450 Heldergem

bottom of page